Spitskool-röstipannenkoek met spek
40 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Breng in een steelpan de appelazijn met 2 eetlepels stroop, het laurierblaadje en het korianderzaad aan de kook. Strooi 200 gram spitskool in een schaal en schenk er de zoetzure warme marinade over. Laat afkoelen en schep de spitskool regelmatig om.
- Bak in een koekenpan zonder extra boter of olie de spekblokjes knapperig uit. Schep ze uit de pan.
- Klop een glad beslag van de bloem, de eieren en de bouillon. Schep er de resterende 350 gram spitskool en de rösti door.
- Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de helft van de olie over de pannen en verhit. Schep in elke pan een kwart van het beslag. Bak de pannenkoeken in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Laat de pannenkoeken op een bord glijden en houd ze onder een deksel warm. Bak zo nog 2 pannenkoeken met de rest van de olie en het beslag.
- Snijd intussen de bosui in ringetjes. Meng voor de hartige stroopsaus 2 eetlepels stroop met de worcestershiresaus, de mosterd en de sojasaus. Roer de mierikswortel door de mayonaise.
- Leg de pannenkoeken op 4 borden. Bestrooi ze met de spekblokjes en de bosui. Maak de pannenkoeken af met de mierikswortelsaus en de stroopsaus; gebruik eventueel een spuitflesje of wegwerpspuitzakje waarvan je een klein puntje knipt. Bestrooi desgewenst met cress en serveer de pannenkoeken.
- Deze pannenkoek is geïnspireerd op okonomiyaki, een hartige Japanse pannenkoek met spitskool. Beleg de pannenkoek met krokant spek, hartige stroopsaus en fris-pittige mierikswortelmayonaise en je hebt onze Hollandse variant.
- Tip: Liever zonder vlees? Vervang de spekblokjes dan door kleine blokjes kaas.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1240 kcal
- 63 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 120 g koolhydraten
- 43 g eiwit
- 11 g vezels
- 4,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen